Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Huawei приветства по-голям диалог с новите американски управляващи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният технологичен директор на Huawei Carrier Business Group Пол Сканлън заяви в понеделник, че компанията "би приветствала по-голям диалог" с новата администрация на Белия дом.

"Всеки път, когато има промяна в правителството, винаги има възможност за рестартиране на отношенията“, каза той в интервю за бизнес телевизия CNBC, добавяйки, че и Huawei и САЩ, вече имат шанса "да преосмислят стратегиите си и по двата начина".

Говорейки за забраните, пред които е изправена китайската компанията в множество западни страни относно участието ѝ при изграждане на техните 5G мрежи, Сканлън подчерта, че "на първо място Huawei е технологична компания, която е "много добра“ в научноизследователската и развойната дейност, като същевременно тя може да направи подобрения в маркетинга и то при "ангажиментите" към отделните правителства.

"Всяко правителство, което искаше да инспектира нашите продукти, имаше възможност да го направи и да види, че продуктите ни са надеждни, но има геополитическо нещо, което стои над всички това, с което фирмата ни не може да се справи", отбеляза той.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени