Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат всички тенис турнири в Австралия да са в Мелбърн

Снимка: ausopen.com

Австралийската тенис федерация (ТА) възнамерява да проведе всичките си подгряващи турнири за Големия шлем в южния щат Виктория, обявиха от организацията. Именно главният му град Мелбърн ще бъде домакин на Australian Open и догодина.

Президентът на ТА Крег Тайли обясни, че останалите региони в Австралия няма как да предложат нужната карантина на играчите и не могат да гарантират безопасно пътуване между градовете. Така австралийците няма да могат да ползват кортовете в Бризбън, Пърт, Аделаида и Хобарт.

"Ще работим пряко с управата на щата Виктория за изготвянето на план за карантина на играчите, както и за осигуряването на безопасността на цялото общество и тенисистите. Във Виктория рискът ще бъде по-малък, а до момента нямахме подобни гаранции", каза Тайли в интервю за вестник "Хералд'с Сън" в понеделник.

"Откритото първенство на Австралия ще бъде проведено със свободна среда за придвижване както на тенисистите, така и на феновете. В момента планираме да запълним 25 процента от капацитета на трибуните".

След пълни четири месеци при най-строги мерки срещу коронавируса, щатът Виктория се намира в серия от 17 поредни дни без нови положителни тестове. Ако епидемиологичната обстановка се запази, то ТА може да отвори изцяло трибуните за турнира в Мелбърн.

Въпреки че Тайли е отпимистично настроен за тениса в Австралия през януари, същото не може да се каже за премиера на щата Виктория - Даниел Андрюс.

"Все още не сме напълно сигурни дали искаме да приемем толкова много чуждестранни тенисисти. Трябва да бъдем методични в премахването на мерките срещу коронавируса. Да, турнирите могат да бъдат проведени, но определено няма да изглеждат по добре познатия начин", каза той.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени