Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Дайк започна възстановителни тренировки

Върджил ван Дайк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Върджил ван Дайк е започнал леки възстановителни тренировки, съобщиха от Ливърпул.

Нидерландският стълб в отбраната на „червените“ скъса кръстни връзки на коляното в дербито срещу Евертън на 17 октомври. Ден по-късно той обяви, че вече има изготвен рехабилитационен план, като месец по-късно вече е стартирал леки натоварвания. Те са с цел да го подготвят за предстоящата втора, по-натоварена фаза на възстановяване. Все още не е ясно дали централният бранител, който пропусна само един мач от Висшата лига за Ливърпул след идването си в началото на 2018, върви пред графика си за завръщане и ще успее да се включи в игра до края на сезона.

Кризата в мърсисайдци с контузени защитници е налице, след като и партньорът в отбрана на Ван Дайк – Джо Гомес, получи тежка контузия на коляното по време на тренировка с националния отбор на Англия в международната пауза. Гомес също ще пропусне голяма част от сезона, но може да се върне в края на кампанията. Освен тях, Трент Алекзандър-Арнолд (травма в прасеца) отпадна от сметките за месец след контузия, получена при равенството 1:1 с Манчестър Сити преди десетина дни.

Рис Уилямс и Неко Уилямс също имат проблеми, като преди двубоя с лидера във Висшата лига Лестър тази неделя, Жоел Матип е единственият вариант в центъра на защитата. Друг, преквалифициран в поста, е бразилският полузащитник Фабиньо, който също доскоро лекуваше контузия. Анди Робъртсън пък получи удар в мач на Шотландия, но е възстановен за „червените“. 

Ливърпул приема Лестър на „Анфийлд“ в неделя от 21:15 часа българско време. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени