Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От какво зависи издръжливостта на акумулатора

Когато купуваме нещо и инвестираме солидна сума пари в него, най-голямото ни желание е да то да ни служи години наред без никакви забележки. Ако ни предстои авторемонт и смяна на батерия за автомобил; в случая е важно да сме наясно с наличните на пазара брандове, магазини и модели авточасти от същия вид. Едва когато сме сигурни в избора си, тогава трябва да купуваме. Доверете се на Макскар.

Вида на акумулатора

Преди да пристъпите към поддръжка и смяна на някоя авточаст, се информирайте подробно за нейните специфики. Ако Ви е необходим акумулатор, знайте, че днес съществуват някои по-основни вариации на този така важен елемент:

●  Автомобилни;

●  Морски;

●  С дълбок цикъл.

Ако се касае за първите, и те от своя страна могат да се разглеждат по различен начин:

●  Стартови;

●  Тягови;

●  Литиево-йонни;

●  Акумулатори EFB;

●  Гел акумулатори;

●  Акумулатори AGM.

Важно е да се спомене, че е задължително да се съобразите с неща като мощност, наличното напрежение, заряд, потенциалната издръжливост и начина на зареждане на вида акумулатор. Ако не са Ви ясни единици като “амперчаса” или “AH”, се обърнете към специалистите, а защо не и към екипа на Макскар - винаги на разположение за Вас.

Качествена експлоатация

Експлоатацията на батерията (независимо от нейния вид) трябва да се случва по строго определени правила, които са ясно за някои, но за други не. Наместо да се чудите какво означава “ампери” и “волта”, се запознайте с най-важните изисквания при употребата й при автомобила. 

Първото и най-важно е да я зареждате през определен период от време, като през зимата той е по-кратък. Подхождайки отговорно, Вие ще сте спокойни,че тя ще издържи дълго време, а на Вас няма да Ви се налага да я сменяте преждевременно.

Правилно зареждане

Ако зареждате правилно акумулатора, шансът да се сблъсквате с проблеми неговата трайност се свежда до минимум. Спазвайте инструкциите на производителя и няма да имате проблеми с неговата работа. Процедурата по зареждане се осъществява в следната хронология:

●  Изключване светлините на автомобила;

●  Осигурете си достъп до батерията;

●  Премахнете заземяващия и захранващия кабел;

●  Отстранете устройството;

●  Почистете го;

●  Поставете батерията на подходящо място;

●  Сложете щипките на клемите;

●  Когато постигнете 16 V, батерията е заредена.

Най-предпочитаните марки по отношение на издръжливостта

Марки акумулатори има най-различни. Коя от всички ще предпочетете, магазин Макскар посетете и решете. Varta, Stark Blue, Banner, Bosh - всички те обещават високо качества и безупречна работа. Открийте ги в магазин Maxcar! 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени