Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 50 пострадали от домашно насилие в Търново са получили помощ за 2020 г.

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Над 50 пострадали от домашно насилие във Велико Търново са получили помощ чрез социални услуги от началото на годината.

В Международния ден за борба срещу насилието над жени и деца Общината, Районното управление на полицията и двата кризисни центъра правиха жълти декоративни рози с послания.

Инициативата за хартиените жълти рози с послания да не бъдат премълчавани случаите на посегателства е на Кризисния център „Търновград“ и на Центъра в село Балван за деца, жертви на трафик.

Розите ще бъдат поставени в различни институции и организации във Велико Търново.

От началото на годината е оказана подкрепа на 52-е жертви на домашно насилие, в това число и седем деца, съобщи Росица Димитрова, директор на общинската социална дирекция във Велико Търново, и уточни, че с пострадалите се работи за самостоятелност и преодоляване на психологическите травми.

Тази вечер крепостта “Царевец“ е осветена в оранжево в знак на подкрепа към организираната от „Зонта Интернешънъл“ международна кампания срещу насилието върху жени и деца.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.