Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два финала за българските гимнастички в Киев

Ева Брезалиева е на финал на въже.
Снимка: Adore Piriin

Българските девойки се класираха за два финала от първите два уреда в първия ден на европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

На въже Ева Брезалиева игра много силно и с оценка от 21.100 точки се класира за финалите с трети резултат. Стиляна Николова изигра отлична топка и с 21.950 точки също се класира за финалите с четвърта по сила оценка.

В днешните квалификации на въже Стиляна Николова допусна грешки и получи оценка 19.750 точки. В изпълнението на Ева Брезалиева на топка също имаше сериозна грешка и тя бе оценена с 19.900 точки.

С най-висока оценка на въже е представителката на домакините Карина Сидорак (21.500 точки), а на топка - Дария Атаманов (Израел) - 22.650 точки.

При девойките днес и утре са квалификации за финалите на отделните уреди, при тях няма многобой, а медалите ще се разпределят само във финалите на уредите. Във финалите при девойките се класира по една гимнастичка от държава.

Оценките на девойките индивидуално от квалификациите и тези на ансамблите жени ще сформират сбор, от който ще се излъчи отборното класиране. България няма да има участие при ансамбли жени заради положителен тест за коронавирус на Ерика Зафирова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна