Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми с връзката на борсата за криптовалути Coinbase в САЩ

Американска борса за криптовалути Coinbase написа в туитър в четвъртък, че е имало проблеми с връзката и че нейните потребители трябва да се въздържат от използването на уебсайта на компанията, докато не се решат проблемите.

Уебсайтът на американската борса написа в Туитър: "Понастоящем разследваме проблеми с свързаността на Coinbase и на Coinbase Pro. Работим бързо, за да приложим необходимите корекции и ще изпратим актуализация веднага щом въпросът бъде разрешен".

Вчера главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг заяви, че министърът на финансите на Съединените щати Стивън Мнучин може да въведе регламент относно инвеститорските крипто портфейли, което ще попречи на лицата да "съхраняват и използват собствена криптовалута", без да е необходимо да разчитат на финансова институция от трета страна.

Това изявление на Амстронг беше една от причините за агресивният спад на биткойн и на останалите водещи криптовалути през днешната търговия.

В късния следобед биткойн поевтинява с близо 9% към $ 17 200, след като по-рано през деня цената на основната криптовалута се срина с цели 13% към $ 16 475, достигайки най-ниско ниво от 16-и ноември насам.

Днешният силен спад става само часове, след като в сряда биткойн поскъпна до тригодишен връх около $ 19 500, но не успя да тества рекордното ниво около $19 700, достигнато на 17-и декември 2017 г.

Втората по значимост криптовалута, Етериум (ethereum), спадна през днешната търговия с около 13%, а третата по големина цифрова валута, XRP (Ripple), се срина с над 20%. И двете криптовалути, които са склонни да се движат в тандем с биткойна, също достигнаха многогодишни върхове по-рано тази седмица.

Графика на биткойн / американски долар



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна