Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Ливърпул се върна на върха, Лестър и Тотнъм са най-близо до шампионите след седмия кръг на Висшата лига

Шампионът на Англия – Ливърпул, се изкачи на първото място във временното класиране, след като победи Уест Хем с 2:1 през уикенда. „Червените“ оправдаха очакванията и повечето футболни прогнози на специалистите, спечелвайки домакинството си на „чуковете“. Но успехът за тима на Юрген Клоп не дойде лесно, тъй като Ливърпул изоставаше в резултата след попадение на Пабло Форнаис още в 10-та минута. Мърсисайдци направиха пълен обрат с голове на Мохамед Салах и Диого Джота, за да се поздравят с трите точки и да изместят градския съперник Евертън от първата позиция в класирането на Премиър Лийг.

Плътно зад „червените“ след изиграните срещи от седмия кръг са отборите на Лестър и Тотнъм. Лидерът Ливърпул е с 16 точки в своя актив, докато „лисиците“ имат 15, а „шпорите“ са с 14 пункта. Лестър изигра много силен мач в понеделник и записа успех с 4:1 като гост на Лийдс. Халфът Йури Тилеманс се отличи с две попадения за отбора на Брендън Роджърс, а по един гол добавиха Харви Барнс и Джейми Варди. За пореден сезон Лестър се представя много силно и е кандидат за място в четворктата. В момента „лисиците“ са в серия от 4 поредни победи във всички турнири и играят много добър футбол, така че съвсем скоро може да ги видим на върха, ако Ливърпул допусне издънки.

Третият във временното класиране към момента – Тотнъм, записа важен успех с 2:1 у дома над Брайтън. Гарет Бейл бе големият герой за тима на Жозе Моуриньо, отбелязвайки победното попадение в 73-ата минута. Това беше първи гол за уелската звезда след завръщането на Бейл в Тотнъм. „Шпорите“ имаха надмощие в срещата, но бяха близо до грешна стъпка. При една страхотна тяхна атака обаче Бейл прати топката в мрежата на Робърт Санчес след отлично центриране на Серхио Регилон и зарадва привържениците на Тотнъм, които гледаха двубоя по телевизията.

Лидерът преди началото на седмия кръг във Висшата лига – Евертън, загуби визитата си на Нюкасъл с 1:2. Така „карамелите“ се смъкнаха до 4-ото място в класирането с актив от 13 точки, колкото имат още отборите на Саутхемптън и Уулвърхемптън, докато тимът на Челси е седми. Прогрес в този кръг направи и отборът на Арсенал, който спечели с 1:0 гостуването си на Манчестър Юнайтед. Това беше много важна победа за тима на Микел Артета, като в герой за отбора се превърна капитанът Пиер-Емерик Обамеянг с попадението си от дузпа през второто полувреме. Арсенал изигра много добре тактически двубоя на „Олд Трафорд“ и не даде никакви шансове на своя опонент. Така пък Манчестър Юнайтед продължи да затъва в класирането и пропадна до 15-ото място. „Червените дяволи“ са спечелили само 7 точки в първите си шест мача от началото на сезона.

Градският съперник на Ман Юнайтед – Манчестър Сити, спечели срещата си от изминалия кръг с 1:0 срещу Шефилд Юнайед на „Брамъл Лейн“. Единственият гол в мача отбеляза Кайл Уокър в 28-ата минута. С този успех съставът на Ман Сити прогресира до 10-ото място в класирането с актив от 11 точки, като тимът на Пеп Гуардиола има мач по-малко от лидерите.

Не пропускай да следите наличната 7 Спорт ТВ програма за предстоящите мачове от Премиър Лийг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!