Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още четири отбора пред класиране на осминафинал в Шампионската лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С осем двубоя тази вечер започват двубоите от предпоследния, пети кръг на Шампионската лига те ще са в групите от „А“ до “D”.

Шест отбора вече си осигуриха класиране за осминафиналите след двубоите миналата седмица. Това са актуалният носител на трофея Байерн, Манчестър Сити, Челси, Севиля, Барселона и Ювентус.

Във вторник към тях могат да се присъединят още четири състава.

В група "А" Байерн си гарантира първото място. Затова баварците ще играят само за честта си срещу Атлетико  в Мадрид. За "Дюшекчиите" мачът е доста по-важен. Ако спечелят, те също могат да намерят място в плейофите, ако в другия мач Локомотив (Москва) да не запише победа срещу РБ Залцбург.

В група "В" ситуацията е много заплетена. В най-добра позиция е Борусия (Мьонхенгладбах). Германците могат да се класират още днес, ако победят Интер, а дори и равенство може да им стигне, стига Шахтьор да не спечели срещу Реал Мадрид. "Белият балет" също може да намери място в следващата фаза тази вечер, ако запише успех в Украйна.

В група "С" вече имаме един сигурен осминафиналист в лицето на Манчестър Сити. "Гражданите" обаче едва ли ще подценят днешното гостуване на Порто, тъй като това е пряк сблъсък за първото място в групата. "Драконите" пък могат също да се класират за фазата на прякото отстраняване с победа или равенство довечера.

В група "D"Ливърпул е в най-добра позиция и може още тази вечер да се класира напред, ако не загуби от Аякс на „Анфилд“, а победа дори би гарантирала първата позиция в крайното класиране. Нидерландците и Аталанта са само с две точки по-малко от мърсисайдци и също ще продължат битката до последно. Единствено Мидтиланд на Божидар Краем е без спечелена точка и без шанс за продължаване в Европа.

Шампионска лига, групова фаза, V кръг:

От 19:55 часа:

Локомотив (Москва) - РБ Залцбург

Шахтьор (Донецк) - Реал (Мадрид)

От 22:00 часа:

Атлетико (Мадрид) - Байерн

Борусия (Мьонхенгладбах) - Интер

Порто - Манчестър Сити

Марсилия - Олимпиакос

Ливърпул - Аякс

Аталанта – Мидтиланд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна