Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джъд Тръмп и Джон Хигинс продължават в Милтън Кийнс

Джъд Тръмп е на осминафинал.
Снимка: Ройтерс

Джъд Тръмп стана първият осминафиналист в шампионата на Обединеното Кралство по снукър, след като надви Лиен Уънбо с 6-1 фрейма.

Двубоят в „Маршал Арена“ в Милтън Кийнс стартира с доста брак в играта и на двамата, като световният номер 1 в крайна сметка взе първите три партии – в третата той реализира брейк от 68 точки. Точно преди почивката китаецът се разписа, възползвайки се от грешка на шампиона от 2011 и след серия от 75 се оттегли на 15-минутната почивка при пасив от 1-3.

До края на мача Уънбо не взе нито един фрейм, като ключова за крайния изход се оказа петата партия, в която Лиен влезе между топките след грешка на Тръмп, направи 57 точки, но сбърка жълта топка и позволи на съперника на свой ред след 51 да възстанови аванса си от три партии. Последните две също бяха за световния шампион от 2019, а в седмия фрейм той изгради и най-сериозния си брейк в мача от 89 точки. В следващия кръг негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Марк Уилямс и Рики Уолдън.

Джон Хигинс, двукратен шампион в турнира, се справи категорично с Джак Джоунс, печелейки с 6-2. 72 и 81 бяха най-големите серии за шотландеца, който ще играе с китаеца Юелун Джоу, елиминирал своя сънародник Чан Бинги след страхотна битка и 6-5. Джоу дръпна с 3-0, преди по-младият от двамата китайци да направи обрат до 5-3, само за да загуби в крайна сметка с 5-6.

За осминафиналите се класира и Бари Хоукинс след комфортен успех над Робърт Милкинс с 6-3. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!