Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още отбори имат шанс да продължат в Шампионската лига тази вечер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С нови осем двубоя днес ще приключи петия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Три състава имат шанс предсрочно да се класират за осминафиналите на турнира, където вече са победителят за 2020 година Байерн, Манчестър Сити, Челси, Севиля, Барселона, Ювентус, Ливърпул и Порто.

В група "Е" Севиля и Челси вече са сигурни участници в елиминациите, но сега двата тима излизат в пряк сблъсък за първото място в групата. Краснодар и Рен също има за какво да играят. Двата тима ще се борят за 3-ата позиция, която дава шанс за продължаване в Лига Европа напролет.

Ситуацията в група "F" е доста сложна. Борусия (Дортмунд) има шанс още днес да намери място на 1/8-финалите, ако не загуби в домакинството си на Лацио. "Орлите" обаче ще се борят с всички сили за победата на "Сигнал Идуна Парк", тъй като тя също ще ги прати в следваща фаза. Има шанс и двата тима да се класират напред, ако мачът помежду им завърши наравно, а в същото време Брюж не успее да победи Зенит.

В група "G" също са известни имената на отборите, които продължават напред. Това са Барселона и Ювентус. Каталунците имат три точки повече от тима от Торино и може още днес да си гарантират първото място в крайното класиране, ако победят Ференцварош и Юве не победи Динамо (Киев).

В група "Н" Манчестър Юнайтед е на една точка от класиране напред. "Червените дявои" ще намерят място в следващата фаза, ако не загубят днешното си домакинство на Пари Сен Жермен Евентуален успех може дори да гарантира първото място на англичаните в крайното класиране в групата, стига РБ Лайпциг да не спечели в гостуването си на Истанбул Башакшехир.

Шампионска лига, групова фаза, V кръг:

От 19:55 часа:

Краснодар - Рен

Истанбул Башакшехир - РБ Лайпциг

От 22:00 часа:

Севиля - Челси

Борусия (Дортмунд) - Лацио

Брюж - Зенит

Ювентус - Динамо (Киев)

Ференцварош - Барселона

Манчестър Юнайтед - Пари Сен Жермен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна