Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновяват строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Строителството на стадиона ще продължи.
Снимка: БНР Пловдив

Няма пречки за подновяването на строителството на стадион "Христо Ботев", след като вчера от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се произнесоха официално с разпореждане за отказ от образуване на производство. Това стана факт, след като фирма "Инфра Конструкт груп" с водещ партньор "Парсек груп", е оттеглила жалбата си пред КЗК на 12 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

"След разпореждането на КЗК отново има 3-дневен срок за обжалване, но тъй като няма други фирми, веднага след изтичането му може да се пристъпи към подписване на договор и рестарт на строително-монтажните дейности на стадиона. Имаме избран изпълнител и за строителния надзор, който по най-бързия начин ще издаде Акт 11 за размразяване на строителството", коментира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, цитиран в съобщението.

Официалното подписване на договорите с избрания изпълнител на строежа ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК и с надзорника - ДЗЗД "Контрол-инвест - Стройнорм", ще бъде в началото на следващата седмица. Стойността, която предложиха от ДЗЗД "Колежа" за довършване на стадиона, е 43 657 605 лева без ДДС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна