Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ разби Манчестър Юнайтед навън, Жиру вкара 4 гола в Севиля

Неймар вкарва първия гол във вратата на Де Хеа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във втората вечер от петия кръг на предварителните групи в Шампионска лига най-голям интерес представляваше двубояв група "Н" между Манчестър Юнайтед и ПСЖ, от който зависеше съдбата на парижани. На "Олд Трафорд" съставът на Томас Тухел спечели с 3:1.

Още в 6- ата минута Де Хеа успя да избие сериозен удар на Мбапе, но се оказа безсилен след последвалата намеса на Неймар, който от малък ъгъл успя да я спре в мрежата.

Домакините опитаха да наложат преса и усилията им дадоха резултат след удар на Марсиал, отразен от Навас, но след намесата му Рашфорд стреля и след рикушет изравни резултата.

В началото на второто полувреме домакините взеха инициативата и на няколко пъти сериозно застрашиха вратата на Навас. Особено активен в тези минути бе бившият играч на ПСЖ Кавани, който успя да прехвърли вратаря на ПСЖ, но топката срещна напречната греда.

Гостите от Париж си възвърнаха самочувствието и отвърнаха с няколко сериозни отигравания в наказателното поле. Резултатът дойде в 68-ата минута след несигурно избиване от Де Хеа след ъглов удар, когато топката попадна в Маркиньос и той я насочи към опразнената врата.

Положението на "червените дяволи" се утежни в 70-ата минута, когато Фред получи втори жълт картон. Останали с човек по-малко домакините не успяха да направят нищо, за да стигнат поне до равенство в този мач, въпреки че хвърлиха много усилия за това. Свежи сили внесе Погба десет минути преди края, но това се оказа недостатъчно.

В добавеното време пак той в комбинация с Рафиня и Неймар направиха истински спектакъл пред вратата на Де Хеа, който завърши с втори гол на Неймар за крайното 1:3.

В другия мач от групата Истанбул Башакшехир загуби драматично у дома от РБ Лайпциг с 3:4, с което загуби и шансовете си за класиране. И трите останали отбора имат по равен брой точки – 9, и всичко ще се реши в последния кръг, когато Юнайтед гостува в Германия, а парижани играят с Истанбул.

В група "Е" Челси победи Севиля с 4:0 в Андалусия, като в герой на мача се превърна французинът Оливие Жиру, който вкара и четирите гола.

Оливие Жиру ликува, след като от дузпа е направил 4:0 за Челси в 83-ата минута.

В ранния мач от тази група Краснодар победи у дома Рен с 1:0, с което си осигури третото място и участие в Лига Европа.

Лондончани са недостижими на върха на групата, а Севиля ще продължи към осминафиналите на втора позиция, независимо от резултатите в следващия кръг.

В група "F" Борусия (Дортмунд) и Лацио завършиха наравно 1:1, но немците си гарантираха участие в елиминационната фаза. Брюж победи Зенит с класическото 3:0 и ще си оспорва второто място с "римските орли" в директен двубой в последния кръг.

В група "G" и двата мача завършиха с класически резултат. В унгарската столица  Будапеща Барселона разби Ференцварош 3:0 при отсъствието на Лео Меси, който отново не беше включен в групата за мача. Брайтвайт и Гризман се изявиха в негово отсъствие, вкарвайки в 14-ата и 21-ата минута, а Дембеле от дузпа оформи крайния резултат. През второто полувреме каталунците имаха няколко чудесни положения, но не успяха да ги реализират.

В другия мач от групата Ювентус победи Динамо Киев със същия резултат, а Кристиано Роналдо вкара своя гол номер 750. Мачът ще остане в историята със съдийството на французойката Стефани Фрапар, която е първата жена, която свири мач в Шампионска лига при мъжете и се справи блестящо.

Каталунският тим е първи с пълен актив от 15 точки, като в последния кръг приема Ювентус, а Ференцварош и Динамо Киев ще спорят за треото място, което дава право за участие в Лига Европа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна