Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Бронкхорст напусна Китай

Джовани ван Бронкхорст
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият футболист на Фейенорд, Барселона и Арсенал Джовани ван Бронкхорст напусна поста си начело на Гуанджоу Р&Ф след един сезон, за да се върне при семейството си. Периодът на бившия нидерландски национал в Китай бе сериозно разпокъсан заради коронавируса, като китайската Суперлига стартира с петмесечно закъснение.

„Беше много трудна година за мен, за всички. Въпреки че да работя с клуба, тима, играчите и моя персонал беше страхотно…да не мога да виждам семейството ми бе и остава единствената причина да искам да се върна в родината си. Много съм щастлив, че клубът работи много добре с мен по този случай, приемайки оставката ми, и решението беше трудно, защото имам много добри взаимоотношения с всички тук и наистина се насладих на времето, прекарано с играчите. Но, в крайна сметка, семейството ми стои на първо място“, сподели 45-годишният специалист за китайските медии, след като Р&Ф потвърди за АФП, че се е оттеглил.

Ван Бронкхорст, носител на Шампионска лига като играч на Барселона през 2006, изведе Р&Ф до 11-о място в Суперлигата, след като бе назначен през януари. Тимът финишира 12-и предишния сезон под ръководството на бившия треньор и национал на Югославия Драган Стойкович. В сряда отборът отпадна на 1/4-финалите за Купата на Лигата след дузпи


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени