Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин (Благоевград) се върна на върха след победа в Радомир

Пирин спечели с 2:1.
Снимка: fcpirin.com

Отборът на Пирин (Благоевград) откри 16-ия кръг във Втора лига с победа като гост над Струмска слава (Радомир) с 2:1. "Орлетата" събраха 32 точки и си върнаха първото място, където до момента беше Кариана (Ерден). Домакините от Радомир остават със 16 точки и са на 10-о място.

Макар и да бяха без доста от основните си играчи, в това число и заболелия от коронавирус Николай Бодуров, орлетата доминираха през огромна част от мача. И още в 7-ата минута Антон Карачанаков откри резултата след комбинация с Преслав Йорданов. До края на първото полувреме вратарят на радомирци Драгомир Петков още на два пъти спаси мрежата си при удари на Конър Хендерсън и Красимир Станоев.

Две минути след началото на второто полувреме най-добрият от състава на Струмска слава Александър Аспарухов пропусна чудесна възможност да изравни, като вратарят Франческо Руберто спаси. 

В 53-ата минута Юлиян Попев центрира от ляво на главата на Преслав Йорданов, който вкара за 2:0.

В 73-ата минута Николай Ганчев върна едно попадение за Струмска слава, след като беше оставен непокрит в наказателното поле. До края на мача домакините потърсиха нов гол, но вратарят Руберто отрази всичко.

В друг мач от кръга: Септември (Симитли) - Миньор (Перник) 3:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна