Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър изненада Черно море с 1:0

Снимка: БТА

Етър взе минимална победа с 1:0 и успя да изненада Черно море във Варна в 15-ия кръг на първа футболна лига.
С втория си пореден успех в шампионата си тимът от Велико Търново събра 10 точки и вече не е на последното място в класирането, след като изпревари с точка Славия, а това беше четвърти последователен мач без загуба и без допуснат гол за великотърновци.

През първия половин час на мача двата отбора не успяха да сътворят никаква опасност пред която и да е от вратите.

В 30-та минута дойде първият точен удар в срещата, когато Милчо Ангелов от гостите засече топката с глава, но тя попадна право в ръцете на вратаря Георги Георгиев.

Две минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа за фаул на Кольо Станев срещу Леандро Андраде, но според рефера нарушение нямаше. Заради реакциите си при ситуацията треньорът на Черно море Илиан Илиев получи жълт картон. 

В 34-та минута Етър поведе в резултата. Антон Огнянов центрира отляво от свободен удар към близката греда, Божидар Кацаров продължи топката, която стигна до Преслав Боруков, който от два-три метра засече с глава в мрежата за 1:0.

В 49-та минута Черно море можеше да изравни резултата. Илиан Илиев-младши стреля с глава след центриране на Цветомир Панов от ляво, но право в ръцете на вратаря Христо Иванов. .

В 64-та минута домакините отново бяха близо до попадението. Илиан Илиев-младши проби от ляво и пусна много добър пас, успоредно на крайната линия, към Матиа Курьор, но голмайсторът на Черно море не успя да уцели вратата от 5 метра.

Минута по-късно късметът бе на страната на гостите, след като Васил Панайотов успя да засече с глава топката, но тя премина на сантиметри над вратата.

В 85-та минута Курьор успя да засече с глава топката след центриране от свободен удар, но встрани от вратата на гостите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна