Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп е щастлив от завръщането на феновете

Клоп поздравява феновете на Ливърпул след победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юрген Клоп остана изключително доволен от завръщането на феновете на "Анфилд" за първи път от 11 март насам насам, след като "червените" отвориха вратите на собствения си стадион за 2000 души при победата с 4:0 срещу Уулвърхемптън в неделя вечер.

"Не беше ли това перфектната вечер?", попита риторично Клоп за Амазон Прайм минути след празненствата пред трибуната "Коп".

"Представям си преди десет месеца някой да ми беше казал, че ще играем домакински мач и ще имаме само 2000 души по трибуните. Щях да си помисля, че футболът е изпаднал в някоя фатална криза. Сега обаче тази гледка е толкова приятна. Всички настръхнахме, когато излязохме на терена за загрявката.
"Казах на момчетата преди мача, че нямам идея какво ще бъде чувството да играем отново пред фенове на нашия стадион. Казах им, че ако то е приятно, трябва да го използваме. Ако пък е странно, да го игнорираме. Това е положението", допълни германският специалист.

"Беше по-добре, отколкото очаквах. Много по-добре. Тези хора вдигнаха голяма шумотевица, бяха на крака през целия мач и можехме да усетим колко дълго са чакали да видят отбора си. Всички те бяха тук, за да подкрепят футболен тим 90 минути. Бяхме свикнали да играем без публика. В тези времена трябва да използваш всичко позитивно, което ти се сервира. Всичко е толкова по-приятно, когато се върши с хора. Сигурен съм, че този мач нямаше да се развие толкова добре за нас, ако трибуните бяха останали затворени и за него. Ако сме се отървали и без контузии, това наистина може да се нарече перфектната вечер", зъвърши Юрген Клоп.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!