Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томаш три пъти отказвал на Етър

Томаш (вляво) и Боруков по време на награждаването.
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Етър Александър Томаш обясни защо е приел офертата на великотърновския клуб. Той беше на пресконференция в „Пресклуб България“, на която нападателят на „болярите“ Преслав Боруов бе награден за футболист на 14-ия кръг в Първа лига.

"През тази една година мисля, че три пъти отказвам на Етър. Последния месец бе доста жив по отношение на това какви преговори водех и кои отбори ми предлагаха. В крайна сметка реших, че това предизвикателство мога да поема. Има риск, той е огромен, но аз и моят екип ще направим всичко възможно. Исках да покажа, че за мен най-важното нещо в един клуб е треньорът.


Докато има надежда, аз ще се скъсам от работа. Не съм променил почти нищо, единственото нещо е начина на разговори с играчите. Преди да отида видях нещо, което ми направи много силно впечатление у тях.

Искам да виждам едно сърце, един отбор. Мисля, че за момента Етър дава максимума от себе си, но има потенциал за повече. Тепърва ще става по-трудно. Най-трудното е човек да има реална представа за себе си. Това, което видях е, че те подсъзнателно се подценяват и мисля, че това успях да променя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени