Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мачовете на ЦСКА София и Лудогорец пряко по "Хоризонт"

Лига Европа
Снимка: UEFA

Отборите на ЦСКА София и Лудогорец ще изиграят последните си мачове от груповата фаза на футболния турнир Лига Европа. В първа група ЦСКА София приема Рома от 19.55 часа на стадион "Васил Левски", а от 22 часа в Разград в среща от десета група Лудогорец е домакин на ЛАСК (Линц) от Австрия. И двата мача ще бъдат предавани пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио. За съжаление и ЦСКА София и Лудогорец отпадат от турнира. Армейците заемат последното място в своята група, в който остава да се изиграе и срещата между съставите на Йънг Бойс и Клуж. Отборът на Рома вече се класира. Големият сблъсък на вечерта обаче е между Йънг Бойс и ЧФР Клуж, които се изправят един срещу друг в пряк сблъсък за второто място. Швейцарците се нуждаят само от точка, докато румънците трябва да търсят задължителна победа.

В 10-ата група, където е Лудогорец има още един мач. Там съперници са съставите на Тотнъм и Антверп. Тук Лидер е Антверп с 12 точки, Тотнъм има 10, Ласк е със 7 точки, а Лудорец все още няма спечелена точка.

В Европа предстоят още 22-та мача от този етап на турнира, а след тяхното изиграване ще станат ясни и останалите шест участника, които ще намерят място на 1/16-финалите

За следващата фаза вече се класираха Рома, Арсенал, Славия (Прага), Байер (Леверкузен), Глазгоу Рейнджърс, Бенфика, Гранада, ПСВ Айндховен, Лестър, Брага, Лил, Милан, Виляреал, Антверп, Тотнъм, Динамо (Загреб), Хофенхайм и Цървена звезда. От Шампионската лига пък се приъсединиха отборите на Краснодар, Брюж, Манчестър Юнайтед, Динамо (Киев), РБ Залцбург, Олимпиакос, Аякс и Шахтьор (Донецк).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени