Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конте: Когато не вкараш, няма как да спечелиш

Антонио Конте
Снимка: БТА

Старши треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че е силно разочарован от отпадането на отбора от евротурнирите.

Италианците завършиха на последното място в група "В" на Шампионската лига, след като в последния си мач стигнаха само до 0:0 срещу гостуващия Шахтьор, а при успех "черно-сините" щяха да се класират за осминафиналите на надпреварата за сметка на Борусия (Мьонхенградбах).

"Разочарованието е голямо, защото имахме положения, но когато не вкараш, не можеш и да спечелиш. Шахтьор промени тактиката си, за да ни неутрализира. През миналата година ги победихме с 5:0, именно затова те и смениха системата си и този път това проработи за тях", каза Конте.

"Трябва да анализираме всичко на спокойна глава, а не след веднага отпадане като това. Има много съжаление и разочарование. Не мисля, че ни липсваше желание, концентрация и агресивност. Просто ни липсваше гола и то не само в този мач, но и през цялата ни кампания в Шампионската лига.
Мисля, че отборът даде всичко от себе си. Играчите направиха необходимото. Невероятно е, че доминирахме 180 минути срещу Шахтьор, но не успяхме да вкараме нито един гол и в двата мача", каза още Конте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна