Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променят състава на дивизиите в НХЛ заради Covid-19

Снимка: БТА

Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) планира да реорганизира дивизиите си за новия сезон, обяви комисионерът Гари Бетман.

Промяната, предизвикана от рестрикциите за пътуване и затворените граници заради пандемията от коронавирус, ще включва една дивизия от седемте канадски отбора и три по осем американски, разделени на географски принцип, предаде БТА.

Причина за решението на НХЛ са пресните случаи със заразени с Covid-19 в Торонто Раптърс (НБА) и Торонто Блу Джейс (МЛБ), които ще трябва да играят в САЩ през новите сезони в баскетбола и бейзбола.

"Трябва да направим много промени, за да започнем новия сезон. Със сигурност няма да играем по 82 мача заради рестрикциите в пътуването през границата между САЩ и Канада. Това означава ново реорганизиране на дивизиите", каза Бетман в интервю за The Maccabi USA Sports Show.

Изцяло канадска дивизия ще включва Калгари Флеймс, Едмънтън Ойлърс, Монреал Канейдиънс, Отава Сенатърс, Торнто Мейпъл Лийфс, Ванкувър Кенъкс и Уинипег Джетс. Така в Лигата остават 24 американски отбора, които ще бъдат разделени в три групи от по осем отбора, докато Сиатъл Кракен ще започне да играе от догодина.

Медии в САЩ и Канада твърдят, че НХЛ и Съюзът на професионалните играчи (НХЛПА) са пред финализиране на плановете за старт на новия сезон на 13 януари. Според новия календар, отборите ще играят по 52 или 56 мача, вместо традиционните 82.

Промените трябва да бъдат приети официално по-късно днес, като за това е нужно мнозинство от 2/3.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна