Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамилтън, Ливърпул и ездачка са най-добрите във Великобритания

Люис Хамилтън по време на награждаването в Бахрейн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, състезателката по конна езда Холи Дойл и английският футболен първенец Ливърпул са победителите в отделните категории на годишното награждаване в анкетата на британските спортни журналисти. Церемонията бе проведена виртуално заради ограниченията от Covid-19 пандемията.

Хамилтън бе обявен за "Спортист на годината", след като стана най-успешният пилот в историята на Формула 1. Той изпревари по победи легендата Михаел Шумахер, а освен това изравни постижението му от седем титли. Пилотът на Мерцедес спечели приза и при дебютния си сезон с Макларън през 2007.

Ездачката Дойл спечели категорията при жените и заяви: "Досега имах чувството, че не бях приемана по желания начин в моя спорт. Това е просто резултат от факта, че далеч повече мъже искат да станат жокеи, отколкото дами. Сега обаче изглежда, че вратите са открехнати и можем да направим крачка в правилната посока", каза тя.

Ливърпул пък спечели приза за отбор на годината, след като стана шампион на Англия за първи път от 30 години насам.
"За нас изминалият сезон бе невероятен. Тази награда е отборна и вярвам, че футболистите ни я заслужиха напълно", каза мениджърът Юрген Клоп.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени