Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селишка и Янева на полуфинал в Белград

Миглена Селишка (отгоре) ще се бори за медал днес.
Снимка: БОК, Костадин Андонов

Европейската шампионка Миглена Селишка постигна две победи и е на полуфиналите при 50-килограмовте на Световната купа по борба в Белград.

На старта националката срази Жули Сабати (Франция) с 6:0, а на четвъртфиналите надделя и над шампионката на Полша Анна Лукашик с 5:2. Така в следобедния сеанс Селиша ще спори за място на финала с рускнята Екатерина Полешчук, бронзова медалистка от световното през 2019-а.

До полуфинала достигна и Юлияна Янева в категория до 72 кг, след като прегази с технически туш Луз Клара Васкес (Аржентина). А следващата й съперника ще бъде словачката Сузана Молнар, №1 в Европа при кадетките. Българката пък има сребро от европейско и световно за девойки.

При 53-килограмовите Сезен Белберова, трета на евро до 23 г. през 2019-а, започна с успех срещу испанката Марина Флорес Пуеда с 4:0, но на четвърфиналите бе спряна от опитната полякиня Роксана Марта Сазина, медалистка от световно и европейско първенство, с 0:2.

Белберова има шанс да продължи, ако съперничката й победи в следващата среща германката Хемер. Полуфиналите срещи започват в 18 часа българско време.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна