Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отнеха книжката на капитана на Астън Вила

Джак Грийлиш
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш няма да има право да шофир във следващите девет месеца, след като претърпя инцидент със своя рейндж роувър по време на извънредното положение във Великобритания през март. Грийлиш бе осъден във Върховния съд в Бирмингам, след като преди това се призна за виновен по две обвинения.

Автомобилът на 25-годишния футболист удари две паркирани коли в Дикенс Хийт, Солихъл, Западен Мидландс. Освен отнетата книжка, английският полузащитник бе глобен и с 82 499 паунда. Съдията получил информация от свидетел, че Грийлиш е лъхал на алкохол и говорел неясно веднага след катастрофата на 29 март. 

Грийлиш участва в инцидента по-малко от 24 часа, след като публикува видео в Туитър, с което призова хората да останат по домовете си в опит да спасят човешки животи и да предпазят хората на първа линия в борбата с коронавируса.

Той се призна за виновен и в друго нарушение за шофиране по непредпазливост, след като прокурорите разкриха, че немаркирана полицейска кола го засякла да кара с над 90 мили в час по магистрала М42 на 18 октомври. Грийлиш ще плати и обезщетения на стойност 220 паунда, както и доплащане за щети на стойност 181 паунда, с което общата сума достигна до точно 82 900 паунда, която трябва да бъде платена в рамките на седем дни.

Преди обвиненията, Грийлиш вече бе с отнети шест точки в шофьорската си книжка за каране с превишена скорост през 2018 година. Той трябва да си извади нова шофьорска книжка след края на забраната


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени