Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огърлие "Златен век" за Соня Йончева

Световноизвестната българска оперна певица Соня Йончева получи отличието "Златен век" с огърлие.

Това стана снощи в Летния театър във Варна след спектакъла "Мадам Бътерфлай", в който тя беше солистка. Режисьор на операта на Джакомо Пучини е Нина Найденова, а на диригентския пулт беше Найден Тодоров.

Отличието, което се присъжда за изключителни принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност, беше  връчено от служебния министър на културата Найден Тодоров:

"Най-голямата награда на МК е "Златен век" - огърлие. Винаги е стоял въпросът какви хора трябва да получават този "Златен век". Соня Йончева е човек, който може да накара всеки един от нас да се гордее с това, че е българин, а днес поводите за това не са много. И най-основната причина комисията на министерството да се спре тази година на огърлието "Златен век" за Соня Йончева е точно тази – че всеки път, когато се появи новина за нея, ние сме горди, че сме българи", каза за БНР министър Найден Тодоров.

Още по темата ще може да чуете по програма "Хоризонт" тази вечер от 20 часа - в специалното издание на предаването "Каста дива" от Радио Варна.

Снимка: БТА

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна