Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Хостинг за малки и средни бизнеси

2
Снимка: unsplash.com

Всеки бизнес се нуждае от уебсайт, но намирането на подходящия уеб хостинг пакет не винаги е лесно. Съществуват доста планове, но не всеки е подходящ за малкия и среден бизнес. Затова сега ще си поговорим за това, на какво да обърнем внимание при избора.

Разбира се, малкият бизнес има своите ограничения и се нуждае от план, който е достъпен и в същото време осигурява доста добър хостинг.

За съжаление, няма точна рецепта и никой не може да ви каже със сигурност коя точно хостинг платформа е подходяща за малкия и среден бизнес. Така в един момент би могло да се окаже, че ще е необходимо да заплащате за функции, от които едва ли някога ще се нуждаете. Затова е важно да обмислите внимателно всички подробности.

Хостинг платформа за малкия и среден бизнес – параметри

Често параметрите, които трябва да се вземат предвид при избора на хостинг платформа, изглеждат за начинаещите доста объркващи. Но сега ще внесем яснота, като ги разгледаме поотделно.

Време за работа и надеждност

Всички знаят, че времето е пари. Всяка секунда, в която вашият сайт е недостъпен се трансформира в стотици загубени възможности за продажби, опетнена репутация на марката и загубена ефективност. Само за справка ще споменем, че спирането на уеб услугите на Amazon в началото на 2017 г. за 3-4 часа костваше на компаниите около 150 милиона долара.

Сигурност и поддръжка

Докато сигурността на уебсайта в голяма степен зависи от поведението на администратора и сложността на паролата, инфраструктурата на хостинг компанията също е потенциална заплаха за сигурността. Повече от 40% от сайтовете са компрометирани поради уязвимости на хоста, така че предварително се уверете, че избраният от вас хостинг има защитни стени, услуги за наблюдение и други добавки, които подобряват надеждността на вашия ресурс. 

Обикновено всеки доставчик предлага денонощна поддръжка на сайта ви през множество канали, но в действителност това обещание не винаги се спазва от всички. Независимо дали имате въпроси за фактуриране или се нуждаете от техническа помощ, поддръжката трябва да бъде налице и да отреагира адекватно. За съжаление, качеството на поддръжката за определен доставчик не може да бъде разпознато, докато не се абонирате за техните услуги и не се нуждаете от помощ. Ако имате такава възможност, направете си собствено проучване по този въпрос. Тук само ще споменем, че за IONOS, който е вече 30 години верен партньор на малкия и среден бизнес, досега има единствено положителни отзиви.


Цена

Когато избират хостинг, хората много често са склонни да се фокусират единствено върху цената. Но взимайки под внимание само за този параметър, как бихте очаквали да получите качествена поддръжка и висока производителност? Въпросът, разбира се, е риторичен.

Освен това имайте предвид, че ще трябва да отделите допълнително пари за регистрация на имена на домейни, както и всички теми или приставки, които може да се наложи да добавите.

Качествени хостинг услуги на сравнително ниска цена можете да получите, ако се възползвате от определени отстъпки.  Например, такава се дава при заплащане за услугите на компанията една година напред. Идеята е много добра, така че непременно се възползвайте.

Хостинг с перспектива

Изберете хостинг, с който можете да развивате. Не се страхувайте да мечтаете за светло, наситено със събития бъдеще за вашите уебсайтове. Хостингът трябва да бъде избран с поглед към бъдещето. Само така вашият малък или среден бизнес ще прогресира.

Дори и да не планирате да правите онлайн продажби, вашият бизнес ще се нуждае от висококачествено онлайн присъствие, което да спомогне за подобряване на осведомеността за марката и да достигне до по-голям процент потребители от вашата аудитория. Обикновено предприемачите очакват 10-20% увеличение на трафика към техните сайтове всеки месец и ако всичко върви добре, във ваш интерес е да изберете хостинг, който да не пречи на вашия растеж.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна