Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеймс Хардън се върна в игра за Хюстън

Джеймс Хардън не крие, че иска да напусне Тексас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът от НБА на Хюстън Рокетс надигра Сан Антонио Спърс със 112:98 в предсезонен мач, в който дебют на Джеймс Хардън за „ракетите“. Звездата на тексасци, който е обект на спекулации за трейд в последните седмици, реализира 12 точки при стрелба 3/10 от игра за 21 минути, като добави четири асистенции, три борби и две откраднати топки.

Гардът на Хюстън пристигна в тренировъчния лагер на отбора на 8 декември, но нямаше право да играе до понеделник, когато даде шест отрицателни теста за коронавирус. Хардън пропусна първите два мача от подготовката на тима срещу Чикаго Булс.

В последните седмици се появиха слухове, че той иска да напусне Хюстън в търсене на претендент за титлата, като се споменаваха имената на Бруклин Нетс, където се подвизават Кайри Ървинг и Кевин Дюрант, Филаделфия 76-ърс с Джоел Ембийд и Бен Симънс, миналогодишния финалист Маями Хийт с Джими Бътлър и Милуоки Бъкс, където е действащият двукратен носител на званието за Най-стойностен играч в лигата Янис Антетокумбо.

Въпреки това, до момента няма нищо официално и Хардън се включи в двубоя със Сан Антонио, след като бойкотира старта на предсезонната подготовка на тима. 

Бившият играч на Оклахома Сити Тъндър бе заснет в нощно заведение, поради което бе принуден да даде шест отрицателни теста, преди да се включи към подготовката на „ракетите“. Хардън е най-резултатният баскетболист в последните три сезона в НБА.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени