Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалците посрещат Нова година с полицейски час

Лисабон - 10 декември 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 23:00 часа в новогодишната нощ в Португалия влиза в сила полицейски час, съобщи премиерът Антониу Коща, цитиран от Ройтерс и БТА. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса в тази по традиция много оживена нощ, посочва премиерът.

След Коледа трябва да ограничим максимално новогодишните тържества, каза Коща пред журналисти след видеоконферентна среща с министрите си, като обяви, че от 1 до 3 януари няма да е позволено хората да излизат от дома си между 13:00 и 5:00 сутринта.

В Португалия в момента действа извънредно положение, което ще трае до 7 януари. Забранено е движението на обществени места от 23:00 до 5:00 ч. през работната седмица и от 13:00 до 5:00 ч. през почивните дни.

Ограниченията засягат 113 общини. Властите се готвят да разхлабят противоепидемичните мерки за Коледа, за да могат хората да посетят свои роднини и близки, посочва ТАСС.

От началото на епидемията в Португалия са установени над 362 000 заразени. Смъртните случаи, свързани с коронавируса, надхвърлиха 5900.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна