Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

4-ма студенти със стипендии от фармацевтичния съюз

Антоан Рангелов, Неляй Котулиева, Паола Петкова, Радостин Христов
Снимка: Български фармацевтичен съюз

Четирима студенти по фармация бяха наградени от  Българския фармацевтичен съюз с грамота и стипендия от 1000 лв. Инициативата се провежда за седма поредна година и подпомага изявени студенти фармацевти, посочват от организацията.

Освен на база отличен успех и препоръки от хабилитирани преподаватели, бъдещите фармацевти бяха оценявани и според интереса им към съсловния живот на колегията и участията им в научни форуми, симпозиуми, конференции.

Тазгодишни стипендианти на БФС станаха Неляй Кутолиева, студентка от факултет „Фармация“ към Медицинския университет в Плевен, собщ среден успех от двата семестъра за учебната 2019-2020, отличен 6,00. Паола Петкова, от факултета по фармация в МУ - Варна. Антоан Рангелов, Факултет по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски” и Радостин Христов, от фармацевтичния факултет към Медицинския университет в София.

Общо 10 студенти от цялата страна бяха допуснати до финалния кръг на номинациите за Годишните стипендии на БФС 2020-та, които бяха оценявани от петчленна комисия в съюза.

Идеята за връчване на стипендии на БФС, принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и си поставя за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път.

Професор Асена Сербезова, председател на Българския  фармацевтичен съюз насърчи студентите да са все така активни в храма на Гален и с нетърпение очакват младите хора да се влеят в съсловната организация на магистър-фармацевтите.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.