Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекоатлетка и хокеист са №1 в Германия

Малайка Михамбо за втора поредна година беше избрана за най-добра при дамите.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лекоатлетката Малайка Михамбо и хокейната звезда Леон Драйзайтъл бяха определени за спортистка и спортист на Германия, а футболният Байерн Мюнхен беше избран за отбор за 2020 година.

Резултатите от онлайн-допитването сред 960 спортни журналисти в страната бяха обявени на церемония в Баден-Баден.

Михамбо, световна шампионка на скок дължина през 2019 година, заслужи приза при жените за втори пореден път, въпреки че през този сезон големи състезания по лека атлетика нямаше заради пандемията от коронавирус.

"Това беше една необичайна година, така че не го очаквах, защото нямаше големи състезания в леката атлетика", коментира тя на сцената при получаването на приза.

Най-добрият реализатор и най-стойностен играч (МVP) за сезон 2019/2020 в Националната хокейна лига Драйзайтъл от Едмънтън стана първият хокеист с наградата. Той наследи десетобоеца Никлас Каул.

"Това е голямо признание. Много съм горд. Това нямаше да бъде възможно без помощта на много хора в живота ми. Имах успешна година. Гордея се и с това, че станах МВП в НХЛ", заяви той в онлайн видеовръзка от САЩ.

Така призът при мъжете беше спечелен от състезател в отборен спорт за първи път от 2011 година, когато за номер 1 беше определен баскетболистът Дирк Новицки. Той отново взе награда, този път за легенда на десетилетието.

Байерн очаквано триумфира в допитването за отбор на 2020 година, след като триумфира в Шампионската лига, а спечели и титлата и купата на Германия.

"Тази награда означава много, защото малко футболни отбори са я печелили", заяви президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени