Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илон Мъск: Навремето помолих Apple да придобие Tesla

Илон Мъск, изпълнителен директор на "Тесла"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основателят и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск разкри във вторник, че в определен момент в миналото е помолил изпълнителния директор на Apple Тим Кук да придобие производителя на електрически автомобили.

"По време на най-мрачните дни от програмата за електромобилите Model 3 се свързах с Тим Кук, за да обсъдим възможността Apple да придобие Tesla за 1/10 от текущата стойност на компанията. Той отказа такава срещата", написа Мъск.

Милиардерът направи забележките в отговор на новината, че Apple планира да изгради самоуправляваща се технология iCar. Според информация на Ройтерс, Apple е предвидила 2024 г. за пускането на първия си пътнически автомобил, оборудван с батерия, проектиран по драстично по-евтин начин.

Коментирайки доклади за това какво ще включва iCar на Apple, Мъск каза, че Tesla вече използва железен фосфат за своите превозни средства със среден обсег и се чуди какво имат преди информациите за т.нар. "моноклетка", като отбелязва, че нещо подобно е "електрохимично невъзможно".

Той добави: "Може би те са имали предвид клетки, свързани заедно, като нашата структурна батерия?".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!