Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна гласуването за спортист на годината, ще има челна петица

Снимка: Спортист на годината на България

Ежегодната анкета за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг, e достъпна за регистрация и гласуване от сряда, 23 декември 2020 г.

Това е 63-ото издание на най-престижната анкета в българския спорт, припомнят организаторите.

И тази година по традиция всички действащи спортни журналисти в страната ще имат възможност да изберат най-добрите сред атлетите ни за изминалата година в категориите „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“.

Анкетата ще бъде отворена за гласуване до 28 декември 2020 г. (включително) на официалната страница на наградите - https://sportspersonoftheyear.bg

Предвид ситуацията в световен мащаб и отменените поради епидемичната обстановка спортни събития, тази година в категорията „Спортист на годината“ ще бъдат номинирани само по пет атлета от отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател или отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

Владимир Илиев позира с наградата за спортист на годината за 2019-а.

За втора поредна година организаторите Нове АД Холдинг предоставят възможност и на публиката да избере своя спортен фаворит за изминалата година в категорията „Вот на публиката“. Анкетата „Вот на публиката“ ще бъде достъпна на адрес https://sportspersonoftheyear.bg/vot-na-publikata до 28.12.2020 г. (включително). Събралият най-много гласове спортист ще спечели приза „Избор на публиката“.

За пета поредна година анкетата “Спортист на годината на България“ се провежда със съдействието на Българска асоциация на спортните журналисти. БАСЖ спомага за прецизирането на гласуването в анкетата, както и за осигуряването на максимална достоверност и коректност на вота.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна