Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юбилеен подкаст "Радиото помни“ - звуковите картини на пет десетилетия

Юбилеен подкаст "Радиото помни“ представя в автентични записи изминалите 50 години за България и света в ефира на програма „Хоризонт“ и програма „Христо Ботев“. 

В пет отделни епизода ще можете да чуете  новините за събитията и гласовете на личности, променили политиката, културата, науката и спорта от 1971 г. до днес и достигнали до нас от радиото.  Звуковите картини на пет забележителни десетилетия ще бъдат представени от петима журналисти от Българското национално радио. 

Строителството на новата сграда на радиото

Подкастът със знаковите събития от едно десетилетие в хроника от автентични записи от фонда на БНР ще бъде публикуван всяка седмица.

Емблематичните радионовини от 70-те.   

Първият епизод от подкаста "Радиото помни" представя 70-те години на ХХ век в ефира на програма „Хоризонт“ и програма „Христо Ботев“ – десетилетието, което започва със създаването на двете национални програми. 

Георги Аспарухов - Гунди

Новините за новата Живкова Конституция и новия Български патриарх Максим, смъртта на футболните легенди Гунди и Котков, съобщена за първи път от Радио Белград, докато медиите в България чакат разрешение от ЦК на БКП, прякото излъчване на тържественото посрещане на Мария Гигова след втората ѝ титла в Хавана, среднощната информация за полета на Георги Иванов и гласът му от Космоса, аферата Уотъргейт и оставката на Никсън можете да чуете тук:


Автор на първия епизод от подкаста "Радиото помни" е Виргиния Върбанова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна