Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма “Хоризонт” на 50 години

Да правиш новини е като да работиш в Пожарната - казва емблематичният глас на “Хоризонт” Николай Петров

2
Новинарят в програма Хоризонт - Николай Петров
Снимка: Ани Петрова



Новинарската работа е пожарникарска работа, казва водещият в новините на програма “Хоризонт” Николай Петров, нe знаеш кога, къде ще избухне пожар и ще трябва да тръгваш да гасиш. 


На 4 януари емблематичната радиопрограма чества своята 50-годишнина, а 43-годишният новинар, чийто глас е познат на всички нейни слушатели, е любител на радиото от дете. Има изключителна памет за подробности от ефира много преди да започне работа като стажант през 1998 г. Помни ярко и първото си дежурство - съвсем скоро, след като е назначен след стажа в новините на “Хоризонт”.


С времето развива таланта си, усъвършенства уменията си, натрупва опит и получава редица награди - “Златен глас”, “Сирак Скитник”, “Робер Шуман” за работа по проблематиката на ЕС, но особено ценна за него, както самият той отбелязва, е наградата на студентите от СУ “Св. Климент Охридски” за езикова култура.


Какво е да работиш в “Спешното отделение” (както с колегите си на шега наричат нюзрума) на “Хоризонт”, чуйте в едно специално интервю, което редовният слушател на програмата - Станимир Станков, взе в ефир от Николай Петров и водещите на предаването “Любими празнични истории” (също новинари) Таня Иванова и Константин Мравов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна