Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на Qualcomm Стив Моленкопф се пенсионира през юни

Стив Моленкопф, главен изпълнителен директор на Qualcomm
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американска мултинационална корпорация Qualcomm Incorporated обяви във вторник, че нейният главен изпълнителен директор Стив Моленкопф ще се пенсионира на 30 юни, след като прекара 26 години в компанията. Известната технологична компания със седалище в Сан Диего, Калифорния създава интелектуална собственост, полупроводникова техника, микропорцесори, софтуер и услуги, свързани с безжичните технологии.

Ролята на главен изпълнителен директор ще бъде поета от настоящия президент на Qualcomm Кристиано Амон, докато Стив Моленкопф ще остане като стратегически съветник за определен период от време.

"Изключително горд съм от всичко, което постигнахме в Qualcomm, и от позицията, която компанията заема в момента като световен лидер в безжичните технологии“, заяви Моленкопф.

"С ясно утвърдения ни бизнес модел и лидерството ни в 5G технологиите, сега е моментът Кристиано Амон да поеме лидерството на компанията и да ръководи това, което смятам като най-голямата възможност в историята на Qualcomm. Кристиано оглави развитието на нашата 5G стратегия, включително нейното ускоряване, както и технологичната пътна карта в този бранш и глобално ѝ въвеждане", добави отиващият си изпълнителен директор Стив Моленкопф.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!