Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси вкара 2 гола за победата на Барселона в Билбао

Лионел Меси вече е начело при голмайсторите.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона спечели с 3:2 гостуването си на Атлетик (Билбао) в отложен мач от втория кръг в Испания.

Лионел Меси вкара два гола за каталунците и вече има 10 от началото на сезона, като по този начин се изравни с Жерард Морено от Виляреал на върха при стрелците в Ла Лига. Барса пък излезе на трето място в класирането с 31 точки, с 5 по-малко от втория Реал (Мадрид).

Двубоят не беше лесен за тима на Роналд Куман. Ранен гол на Иняки Уилямс още в 3-ата минута даде аванс на баските, но Педри изравни в 13-ата, а в 38-ата след негов пас Лионел Меси вкара второ попадение за Барса. Аржентинецът беше точен още веднъж в 62-ата минута, а в края на редовното време Икер Муниаин върна един гол.

"Много съм доволен. През цялото време бяхме фокусирани с изключение на ситуацията при първия им гол, когато показахме малко липса на организация“, заяви Куман след срещата.

„След това обаче играхме отлично. Лионел Меси нямаше късмет, той можеше да вкара и повече голове, но два пъти уцели гредата. От първия ден на съвместната ни работа той се раздава напълно.Като цяло мачът ни беше отличен, нямаше спадове. Има над какво да поработим. Мачовете се печелят в средата на терена, а ние разполагаме с голяма конкуренция от отлични футболисти в тази зона. Сезонът е дълъг, шансовете за титлата остават“, не скри оптимизма си нидерландският наставник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна