Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов спаси 2 мачбола и влезе в схемата в Турция

Димитър Кузманов
Снимка: БГНЕС

Втората ракета на България Димитър Кузманов влезе в основната схема на АТР 250 тенис турнира на твърди кортове в Анталия, Турция.

Той победи Андреа Пелегрино от Италия с 4:6, 7:6(11), 7:5 в мач от втория кръг на квалификациите, след като спаси два мачбола. Срещата продължи 3 часа и 25 минути. Така националът за Купа "Дейвис" се присъедини към Адриан Андреев.

Кузманов беше пробит за 1:2. В следващия гейм Мико имаше три възможности за рибрейк, но не успя. Последва нов брейк за Пелегрино, който поведе с 4:1 27-годишният пловдивчанин спечели три поредни гейма, а в десетия имаше две възможности да направи 5:5, но не успя и италианецът затвори сета.

Пелегрино стартира с пробив и втората част и го затвърди за 2:0. Кузманов намери своя ритъм и изравни за 2:2 с брейк на нула, но веднага отново беше пробит. Българинът обаче го върна тутакси. За съжаление Пелегрино отново направи брейк за 5:4 и сервираше за мача след това. Димитър не трепна и поведе с 40:15 в сервис гейма на съперника, спечели гейма и се поздрави с мощно „Хайде!“. Последва нова размяна на пробиви и се стигна до тайбрек.

В него втората ни ракета отрази мачбол при 5:6 точки, а след това имаше три възможности да затвори сета. Италианецът не успя и при втория си мачбол, а Кузманов не реализира и четвъртия сетпойнт, но при петият шанс не сбърка и така изравни частите.

И решителният сет започна с размяна на пробиви. Кузманов направи втори за 5:4, при това на нула, и след това сервираше за победата. Пелегрини обаче направи рибрейк. Българинът отново беше по-напорист и постигна нов пробив в 11-ия гейм. След това Кузманов поведе с 40:0 и реализира първия мачбол.

Мико вече си осигури 12 точки за световната ранглиста, където е на 298-а позиция, както и 3200 евро от наградния фонд.

Негов съперник в основната схема ще бъде някой измежду Ласло Джере (Сърбия), Фабио Фонини (Италия), Юго Грение (Франция), Ян-Ленард Щруф (Германия), Марсел Илхан (Турция) или Никола Кун (Испания).



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна