Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Надал ще карат карантината в Аделаида

Джокович и Надал ще бъдат рамо до рамо в Аделаида.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович и Рафаел Надал ще бъдат сред топтенисистите при мъжете и жените, които ще пътуват до Аделаида за двуседмична карантина, преди да отидат в Мелбърн за Откритото първенство на Австралия, което започва на 8 февруари, съобщиха организаторите.

Аделаида ще приеме топ 3 при мъжете и жените, включително Ашли Барти и Симона Халеп, които също ще играят в демонстративен турнир преди да пътуват до Мелбърн за подготвителни турнири на кортовете на Мелбърн парк от 31 януари.

 „Свързахме се с южноавстралийското правителство относно възможността да карантинираме поне 50 души. Но те не се заинтересуваха от тази идея, защото нямат полза от това да поставят под риск цялата си общност. Но щеше да има полза, ако имаше демонстративен турнир преди Мелбърн. Така че избрахме първите трима при мъжете и жените и те участват в демонстративен турнир на 29 и 30 януари“, каза директорът на Australian Open Крейг Тайли за Tennis Channel.

Играчите ще имат на разположение по пет часа извън хотелските си стаи за тренировки по време на 14-дневната карантина и Тайли потвърди, че здравните регулации ще бъдат същите и в Аделаида. 

Легендата Род Лейвър обаче няма да бъде традиционно на трибуните. „Взех решение да остана у дома тази година и за съжаление ще пропусна Аустрелиън Оупън. Очаквам с нетърпение турнирът да започне на „Род Лейвър Арина“ и ще имам виртуално място на трибуните! С най-добри пожелания на всички участници и Тенис Австралия, които спомогнаха за осъществяването на надпреварата“, написа Лейвър в Туитър.,


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна