Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел: Германия се нуждае от още 8-10 седмици на стриктни противоепидемични мерки

Без строги мерки може да има десетократно увеличаване на заразените с коронавирус до Великден

Федералният канцлер Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че стриктните мерки за ограничаване на Covid-19 трябва да останат в сила за още 8 до 10 седмици, предаде във вторник немският таблоид "Билд" (Bild), позовавайки се на източник, присъствал на вътрешното заседание на работната Covid група.

Тя е посочила пред депутати от нейната консервативна партия, че очаква локдаунът в Германия, целяща да ограничи разпространението на коронавируса, да продължи до началото на април.

Меркел е изразила притеснения по отношение на разпространението на новия щам на коронавируса, който произхожда от Обединеното кралство, пише още изданието и добавя, че канцлерът е прогнозирал десетократно увеличаване на честотата на заразяване с вируса до Великден, ако Германия не постави под контрол неговото разпространение.

"Ако не успеем да спрем този британски вирус, тогава ще имаме десети пъти повече случа до Великден. Нуждаем се от още осем до десет седмици на строги мерки", цитира "Билд" Ангела Меркел.

Досега Германия е регистрирала над 1 900 000 коронавирусни инфекции, като над 41 000 смъртни случая се дължат на Covid-19. В края на миналата седмица в страната се наблюдаваше най-рязко увеличение както по отношение на новите случаи, така и на смъртните случаи, откакто започна пандемията в страната.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени