Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историческо дъно за нетните продажби на самолети на "Боинг" през 2020 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията "Боинг" (Boeing) обяви във вторник, че е регистрирала най-лошите в историята нетни продажби на произведени от нея самолети през 2020 г., тъй като отмяната на договорени поръчки е достигнала рекордно ниво от над 650 броя през миналата година.

Производителят на самолети разкри, че е получил брутни поръчки за 184 самолета през 2020 г., включително над 80 от самолетите 737 Max през декември, след като Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) разреши на този модел да поднови полетите след 20 месеца на принудително приземяване заради две смъртоносни катастрофи в резултат на софтуерни грешки.

Междувременно базираната в Илинойс фирма достави общо 157 самолета през 2020 г., включително 59 от тях, осъществени през четвъртото тримесечие.

"Докато продължаваме да навигираме през пандемията, работим в тясно сътрудничество с нашите глобални клиенти и наблюдаваме бавното възстановяване на международния трафик, за да приведем предлагането в съответствие с търсенето на пазара в нашите широкообхватни програми", заяви финансовият директор на "Боинг" Грег Смит.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени