Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Nokia става партньор на Google в разработване на 5G облачна мрежа

Nokia Corp. обяви в четвъртък, че ще си партнира с поделението на Google LLC за облачни услуги (Google Cloud) за съвместно разработване и продажба на облачна 5G основна инфраструктура и мрежови функции за доставчиците на комуникационни услуги (CSP).

Съгласно условията на споразумението, финландската телекомуникационна компания ще предостави своите основни мрежови продукти, докато Google ще предостави своя изкуствен интелект, машинно обучение и аналитични технологии, с цел те да бъдат комбинирани в по-всеобхватно и интегрирано предложение, като всички те ще работят на платформата Anthos на Google.

Anthos е управляема платформа за приложения, която разширява облачните услуги на Google и инженерните практики, така че да може да се модернизирате приложенията по-бързо и да се установите оперативна последователност в тях.

"Nokia е развълнувана да работи с Google Cloud в услуга на нашите клиенти, както на CSP, така и на субектите, за да предостави избор и свобода за стартиране на натоварвания на място и в публичния облак. Функциите и автоматизацията в облака ще дадат възможност за нова гъвкавост и употреба в 5G ерата", заявява в прессъобщение главният технически директор на Nokia Рон Хаберман.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!