Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бруно Фернандеш подобри рекорд за награда на Висшата лига

Бруно Фернандеш спечели четири награди през 2020 г.
Снимка: Висша лига

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш бе избран за "Футболист номер 1" на месец декември в редовната класация на Висшата лига. С това 26-годишният португалец стана първият играч в историята на английското първенство, който получава приза цели четири пъти в рамките на една календарна година.

Фернандеш, който дебютира за Манчестър Юнайтед преди по-малко от 12 месеца, спечели приза през февруари, юни, ноември и сега през декември. До момента единствените играчи, които са печелили по три пъти наградата за "Футболист на месеца" в рамките на една календарна година, бяха английските национали Ашли Йънг и Хари Кейн.

С четвъртата си награда за най-добър играч през месеца Фернандеш изравнява легендарни фигури като Кристиано Роналдо, Пол Скоулс, Франк Лампард и Алън Шийрър, които са печелили приза по толкова пъти в рамките на кариерите си.

С повече награди за "Играч на месеца" от Фернандеш остават само петима - Уейн Рууни и Робин ван Перси по пет пъти, Хари Кейн и Стивън Джерард по шест пъти и Серхио Агуеро, който е получавал малката статуетка седем пъти.

Наградата за "Мениджър на месец декември" пък спечели наставникът на Астън Вила Дийн Смит, под чието ръководство бирмингамци взеха 11 точки през последния месец на 2020 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени