Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йозил: Да играя за Фенербахче е сбъдната мечта

Месут Йозил при пристигането си в Истанбул.
Снимка: Frnercahche FC

Месут Йозил заяви, че присъединяването към Фенербахче би било сбъдната мечта за него, след като играчът кацна в Турция, за да премине медицински прегледи. Очаква се той да се присъедини към клуба като свободен агент веднъж щом бъде финализирано прекратяването на договора му с Арсенал. Това вероятно ще стане в следващите дни, преди бившият германският национал да подпише договор за три години и половина.

При пристигането си в Турция след полунощ полузащитникът заяви: „Много съм развълнуван, защото винаги съм бил фен на Фенербахче. Това е сбъдната мечта. Много се вълнувам, че ще облека фланелката на клуба. Надявам се да бъдем много успешни с моите съотборници. Дано Господ благослови нашите фенове, защото те винаги ни подкрепят. Както вече споменах, чувствам се много щастлив да бъда тук. Надявам се да се отблагодаря на феновете ни с добри представяния на терена“.

В неделя, Йозил се сбогува със съотборниците си и клубния персонал в Арсенал на тренировъчната база, преди да излети с частен самолет от Лондон за Истанбул. Фенербахче публично обяви, че преговаря с бившия германски национал и информира инвеститори и Борса Истанбул (турската фондова борса) относно старта на разговорите с играча. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени