Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вижте цъфтящите азалии в Ботаническата градина на БАН

В сезона на масов цъфтеж на азалиите градината ще е отворена за посетители и в неделните дни на 24 и 31 януари до 16 часа

Снимка: Ботаническа градина на БАН

От днес до 31 януари в Ботаническата градина на БАН ще се състои традиционната за сезона на масовия цъфтеж на азалиите изложба за семейство Пиренови (Боровинкови, Ерики, лат. Ericaceae), в което са и азалиите. Това съобщиха от научната институция.

В Ботаническата градина на БАН сега цъфтят над 30 сорта азалии, част от които някога са били използвани за украса на царския дворец. Ботаниците ще информират посетителите и за "роднините" на азалиите - боровинки, рододендрони, пирени (ерики) и други растения.

В Ботаническата градина на БАН

В оранжериите на градината сега също цъфтят стрелиции, орхидеи, антуриуми и други интересни растения. Контрастът между зимата навън и зеленината и цветовете в оранжериите през този сезон е релаксиращ и стимулиращ, отбелязват ботаниците от БАН.

Всеки ден от днес до 31 януари Ботаническата градина на БАН ще е отворена за посетители от 10:00 до 16:00 часа. От градината ще могат да се закупят млади растения от над 500 вида, отбелязва БТА.

В Ботаническата градина на БАН

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна