Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси уволни Франк Лампард

Франк Лампард остана без работа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Челси официално уволни своя мениджър Франк Лампард. Както по-рано съобщиха различни медии, лондоначани са взели решението за раздялата тази сутрин, когато Лампард е имал среща с ръководството на тима.

“Това бе трудно решение, но не такова, което бе взето лекомислено от собственика и борда. Благодарани сме на Франк, за всичко, което постигна като наставник. Последните резултати и представянето на тима не отговарят на очакванията на клуба, както и позицията в средата на таблицата без ясна идея за трайно подобрение. Никога не е подходящо време за раздяла с клубна легенда като Франк, но след продължително обмисляне, бе решено, че е необходима промяна, за да се даде време на клуба да подобри резултатите и представянето си до края на сезона,” гласи официалното съобщение на официалната страница на Челси.

Младият специалист беше назначен начело на "сините" през 2019 година след кратък престой във втородивизионния Дарби Каунти.

За момента фаворит за мениджърския пост в Челси е германецът Томас Тухел, който беше уволнен от Пари Сен Жермен.

Лампард изведе лондончани до финала в турнира за купата на Футболната асоциация и до класиране в топ 4 във Висшата английска лига през 2020 година. През миналото лято английският специалист получи 220 милиона лири за трансфери на нови футболисти.

Франк Лампард е общо 12-ият мениджър на лондончани след 2003 година, когато руският милиардер Роман Абрамович купи Челси.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна