Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейското по футбол остава в 12 града

УЕФА
Снимка: uefa.com

Европейското първенство по футбол тази година ще се проведе в 12 града, както беше планирано по-рано, обявиха от УЕФА.

"УЕФА възнамерява да проведе европейското първенство във всичките 12 града. Евро 2020 е водещият турнир за националните отбори в Европа и жизненоважен източник на финансиране за масовото и по-широко развитие на футбола", заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

"Оптимист съм, че с наближаването на турнира ситуацията с коронавируса вероятно ще се промени много и е важно да дадем на градовете и правителствата домакини възможно най-много време, за да формулираме точна картина на това, което ще бъде възможно през юни и юли", добави той.

Преди това имаше предложение турнирът да се проведе в една държава или малка група държави. Един от възможните варианти, получили подкрепа, беше Англия, домакин на шампионата самостоятелно или заедно с Шотландия и Ирландия.

УЕФА ще вземе решение дали е възможно европейското първенство да се проведе с присъствието на зрители в началото на април.

"Феновете са голяма част от това, което прави футболната игра толкова специална, и това важи за Евро 2020, както и за всяко друго състезание. Трябва да си дадем повече време, за да им позволим да се върнат на стадионите", добави Александър Чеферин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна