Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват инцидента между Ибрахимович и Лукаку

Момент от разгорещения спор между Златан и Ромелу.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската футболна федерация разследва размяната на остри реплики между Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку по време на дербито на Милано от четвъртфиналите за Купата на страната миналата седмица.

Бившите съотборници в Манчестър Юнайтед получиха жълти картони след спор и реплики глава в глава малко преди почивката, като конфликтът помежду им продължи и в тунела по време на 15-минутната пауза. Главният съдия Паоло Валери бе повикан на разпит от прокурора Джузепе Чин да обясни наказанията на двамата футболисти по време на четвъртфиналното дерби във вторник. Двамата размениха остри реплики и обиди, като Лукаку едва бе удържан от съотборниците си в опит да се конфронтира допълнително с шведския нападател.

Ибрахимович, който по-рано бе извел Милан напред в резултата, бе изгонен за втори жълт картон през втората част, преди гол на Кристиан Ериксен в добавеното време да изпрати Интер на полуфиналите в надпреварата след успех с 2:1. Ибрахимович и Лукаку получиха по един мач наказание след сблъсъка помежду си. Шведът бе санкциониран след двете си официални предупреждения, докато белгиецът бе наказан заради втория си жълт картон в турнира за Купата на Италия.

Така Лукаку ще пропусне първия мач от полуфиналите с Ювентус във вторник, докато Ибрахимович няма да играе в следващия си мач в съревнованието. Шведът отрече да е използвал расистки обиди по адрес на Лукаку.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени