Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тесла" изтегля от пазара над 100 000 електромобила заради проблем със сензорния дисплей

Снимка: БГНЕС

Компанията "Tesla" (Tesla) обяви, че "доброволно" ще изтегли от пазара всички електромобили Model S и Model X, които са имали проблеми със сензорния дисплей, съобщи във вторник американския новинарски сайт за електрическия транспорт Electrek, позовавайки се на получени имейли.

Според информацията на Electrek, произведените между 2012 и 2018 г. електрически автомобили са се сблъскали с проблеми с вградената памет на мултимедийни карти (eMMC) в главния компютър на електромобилите, известен като MCU. Проблемът е известен като "eMMC отказ" и процентът на дефектите е достигнал до 30% при по-старите модели автомобили на Tesla.

"Tesla реши да изтегли доброволно от пазара някои превозни средства Model S и Model X, произведени преди март 2018 г., които са оборудвани с вградена 8GB MultiMediaCard (eMMC) в модула за управление на медиите, тъй като eMMC може да се повреди поради натрупано износване. Освен това Tesla ще ъпгрейдва безплатно eMMC на вашия автомобил с подобрен 64GB eMMC", казаха от компанията на Илон Мъск.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна