Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова отрази 3 мачбола, но отстъпи на Серина Уилямс

Цветана Пиронкова
Снимка: БТА

Спортист №1 на България Цветана Пиронкова отпадна на осминафиналите на WTA500 тенис турнира „Яра Вали“ в Мелбърн.

На „Маргарет Корт Арина“ в двубой между майки тя отстъпи на петата поставена Серина Уилямс от Съединените щати с 1:6, 4:6 след 74 минути игра и записа първа загуба за годината в шестия си мач. Пиронкова беше подкрепяна от гласовите българска агитка от трибуните, а в ложата ѝ в ролята на треньор беше нейният брат Енчо.

Първата част премина изцяло под диктовката на американката и приключи за 27 минути. Тя нямаше проблеми с началния удар на Пиронкова и направи три пробива, като печелеше с лекота и своите сервис геймове. 33-годишната пловдивчанка успя да вземе само подаването си за 1:2.

Във втория сет Цвети намали грешките, оправи сервиса си и се опита да кара 39-годишната Уилямс да се движи повече по корта. Българката измъкна подаването си за 1:1 от 0:30. В четвъртия гейм Пиронкова спаси точка за пробив преди да спечели сервис гейма. В осмата игра тя постигна първия си ас и после взе подаването си за 4:4. В десетия гейм Серина стигна до два мачбола, но Цвети ги отрази с хладнокръвна и точна игра. След това българката отрази и трети с чудесен сервис При четвъртия обаче американката успя.

Пиронкова записа две победи на турнира.

Така Серина спечели и шестата среща с Цвети.

Пловдивчанката завърши с 59 процента вкаран първи сервис и 61 процента спечелени точки при разиграването му. При Серина тези показатели бяха съответно 61 и 80 процента.

Българката напуска турнира с 55 точки за световната ранглиста, където е №137. Пиронкова очаква жребия за Откритото първенство на Австралия, който ще се тегли в петък.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени