Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България със съвместен проект:

„Здраве. Наука. Иновации“ - подкаст за откритията в медицината

Автор е журналистът Гергана Хрисчева

| обновено на 06.02.21 в 14:03

Българското национално радио започва реализацията на подкаст, посветен на откритията в медицината - "Здраве. Наука. Иновации". 

Той ще се осъществява с финансовата подкрепа на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

В поредица от епизоди здравният журналист Гергана Хрисчева ще разкаже за революционните открития в медицината, които ще подобрят живота на пациентите през следващите 5 години. От най-добрите специалисти ще разберете какви са постиженията в различните терапевтични области, в които се очаква да се постигне най-съществен прогрес. 

В подкаста ще ви срещнем и с експертите, които ще разкрият как точно учените достигат до големите открития и защо е важно до хората да достигат най-новите медикаменти и терапии, включително и за болестта на деня - Covid-19.

В първия епизод председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров посочва, че пандемията от Covid-19 дава бурен тласък за използването на технологиите в здравеопазването, като различни електронни услуги в медицината. Това най-вече е възможността за получаването на електронна рецепта и електронно направление за PCR тест.

Д-р Иван Маджаров, председател на Български лекарски съюз

От разговора с д-р Маджаров ще научите още:

· Как трябва да се прилагат иновациите в нашата медицина

· За новостите в терапията с лекарства

· За роботизираната хирургия и радиохирургията

· За новите моменти в лабораторните и апаратни изследвания

· Кои са модерните терапии през последните 10 години, променили съществено качеството на живот на хиляди българи 

Д-р Иван Маджаров е избран за председател на съсловната организация на 68-я редовен отчетно-изборен събор на БЛС през юни 2018 г. Преди да оглави БЛС е бил управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив и председател е на УС на Българска болнична асоциация. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив. От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив.

Д-р Иван Маджаров е завършил Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и Магистратура по Здравен мениджмънт. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна